recent

Raamwerk II

raam-2-20230614_rkeus_2106-1
foto Rick Keus

Bij de NE studios heb ik samen met dichter/schrijver Bianca Boer een raamwerk gemaakt. Ons uitgangspunt was het thema generaties. Ik drukte op dunne stof grote houtsneden: kind, volwassene, oudere. 
Bianca schreef een kernachtig en zintuigelijk gedicht dat die generaties omvat. Ze borduurde haar gedicht op de bedrukte stoffen. Door de banen met figuren en tekst deels achter elkaar te hangen wordt tijdsverloop gesuggereerd.

twigs, 2023
houtsneden, 40 x50 cm

twigsi

 

Revier Wechsel II, Leipzig

musical landscape

img_5660

atonale landschappen, houtsneden
In augustus 2022 nam ik deel aan het project Revier Wechsel II, waarin kunstenaars uit Duitsland, Nederland en Zwitserland waren uitgenodigd om werk te maken geïnspireerd op het leven van Iannis Xenakis (1922-2001), architect en componist. Dit initiatief van Galerie Hochdruckpartner, Museum für Druckkunst Leipzig en BBK Leipzig is te zien in de Projektfilm
> bekijk serie

Groeven en aanwas – een kunstenaarsboek

img_4133

Dit eerste kunstenaarsboek bevat een selectie tekeningen en grafiek uit de afgelopen tien jaar. Imaginaire landschappen en metaforische figuren wisselen elkaar af en vertellen over het wonderlijke proces van stemmingen en invallen. In het boek geef ik gestalte aan een kwetsbare verbinding tussen mens en natuur.

binnenboek

> bekijk

beeldend kunstenaar rotterdam houtdruk tekeningen